top of page

De tand des tijds...

Zijt gij een archeologie student...

Stage Griekenland 2023_2.jpg

Archeologen in spé, verenigt u, en vervoegt u bij de Kunsthistorische Kring! Al 76 jaar lang vertegenwoordigt onze studentenvereniging immers de tofste en slimste archeologen in opleiding aan de UGent. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat ook jij in deze categorie thuishoort! Ben je een pro zandkastelenbouwer met oog voor detail, een geboren puzzelaar, die niet vies is van een flinke brok geschiedenis en cultuur, dan is archeologie zeker iets voor jou.

De opleiding archeologie aan de Universiteit Gent behoort tot de meest vooraanstaande in België en brengt al jaren de beste der archeologen voort. Ter land, ter zee en in de lucht; van prehistorische vuursteenartefacten en rotschilderingen tot een bomkrater uit de Eerste Wereldoorlog. Geen karwei te groot, geen klus te zwaar, ons truweel ligt altijd klaar!

Stage Griekenland 2023_3.jpg
Stage Griekenland 2023.jpg

Maar ook - en vooral - de allerbeste archeologen hebben af en toe nood aan een goed fris pintje, een gezellige avond op café of een luid feestje (we zijn heus niet écht saaie bestofte professors die niet meer tussen het al evenzeer bestofte materiaal uitkomen). En wat die gulden middenweg tussen in- en ontspanning betreft, is de KHK er voor jou. Wij willen jou vooral een onvergetelijke studententijd bezorgen maar zijn er tegelijk ook steeds om je te begeleiden, te helpen en te steunen doorheen je studie aan de UGent.

Spring dus gerust eens binnen in de kelder tijdens de permanenties of spreek iemand met een paars-geel lintje aan. Zo zie je vanzelf dat ook archeologen maar mensen zijn, en wát voor mensen!

bottom of page