top of page

 De KH-Watte? 

De Kunst Historische Kring.
Wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen?

De KHK, dat zijn 3 letters, reeds 76 prachtige jaren, alweer 9 enthousiaste praesidiumleden en een hoop (ere-)leden, aanhangers en sympathisanten.

De KHK, dat is de KunstHistorische Kring, opgericht door de eerste voorzitter, Armand Boudringhien, op 14 maart Anno Domini 1946. Reeds een kranige oude dame, zult u denken, met maar liefst 76 lentes op de teller, maar levendiger dan ooit tevoren klopt het paars-gele hart door Gent.

De kring is aangesloten bij het FaculteitenKonvent, kortweg het FK, en behartigt de belangen van de studenten uit de opleidingen Archeologie en Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent.

Al meer dan 70 (!) jaar gooien wij gemotiveerd onze schop en ons penseel in de strijd en zetten we ons onvoorwaardelijk in voor onze leden. Ook dit academiejaar zal de KHK alles uit de kast halen om de studenten een onvergetelijke tijd te bezorgen, maar hen tegelijkertijd ook te ondersteunen gedurende hun opleiding tot archeoloog of kunstwetenschapper.

De KHK, dat is een enthousiaste groep studenten, gepassioneerd door kunst en geschiedenis, archeologie en frisse pintjes. Met enorme trots dragen wij het paars-gele lint en een wapenschild met zuil, pen, schop en penseel (en ook een draakje en een tempel en een paar muzieknoten – de ontwerper heeft zich uitgeleefd, en terecht!).

Zo, nu ken je ons al een beetje. Hopelijk leren wij jou ook snel beter kennen en schitter jij binnenkort ook in dat paars-gele lint. Een uitgebreide waaier aan activiteiten, gaande van sport en spel tot memorabele feestjes en cantussen, staat in elk geval voor jullie klaar! Oefen hier alvast ons kringlied en neem een kijkje op onze KHKalender en Facebookpagina!

Hopelijk tot snel, in de kelder, in Café de Amber, of op één van onze activiteiten!

bottom of page